Pure ambacht

Bij Slagerij Smit verkopen wij ambachtelijk vlees. Bij ons is niet alleen de kwaliteit van ons vlees belangrijk maar ook de herkomst. Dat is de reden dat wij uitsluitend Porc Locale en Beef Best vlees verkopen.

Porc Locale

Porc Locale is ambachtelijk varkensvlees waarbij de herkomst van het varken centraal staat. De herkomst van ons vlees wordt ook voor consumenten steeds belangrijker. Daarom werken we bij Slagerij Smit met Porc Locale, varkensvlees van boeren uit de streek. Al het varkensvlees is bij Slagerij Smit Porc Locale vlees. Porc Locale varkensvlees wordt ook wel vlees met een gouden randje genoemd. Voedselveiligheid, zorg voor de dieren en de herkomst van het product is een steeds belangrijker aspect bij de keuze voor vlees. Om aan deze vraag te voldoen is Porc Locale ontwikkeld. Porc Locale werkt met een gesloten ketenbeheersing. Dit betekent dat het vlees afkomstig is van één boer die meerdere stallen in een streek heeft. Hierdoor is de keten van geboorte tot eindproduct optimaal controleerbaar. Doordat het vlees doordragen is met intramusculair vet, heeft het vlees een zeer fijne malsheid en dat proef je direct. Het varkensvlees is onderscheidend op een aantal punten, namelijk:

  Ruime stallen en voldoende bewegingsruimte voor de varkens

 Hoogwaardig droogvoer volgens het GMP-certificaat

  De stallen voldoen aan de nieuwste eisen van Maatlat Duurzame Veehouderij

  De varkens worden op diervriendelijke wijze vervoerd, reistijd van maximaal één uur

Beef Best

Beef Best is ambachtelijk rundvlees waarbij de herkomst van de runderen centraal staat. Beef Best vlees is op en top Hollands vlees. Het is namelijk afkomstig van luxe vleesvee dat is geboren en grootgebracht bij een Nederlandse veehouder. Voor het Beef Best keurmerk worden de beste runderen van het Verbeterd Roodbonte ras, het Wit/Blauwe rund en de Blonde d'Aquitaine geselecteerd. De kwaliteit van het vlees krijgt veel aandacht van boer tot aan uw bord. De laatste schakel in deze keten hebt u zelf in de hand, namelijk: de bereiding. Alleen met een goede bereiding benut u de kwaliteit en smaak van Beef Best optimaal. Vraag ons gerust eens naar onze bereidingstips.

Al het rundvlees bij Slagerij Smit is Beef Best vlees. Beef Best is, net als Porc Locale onderscheidend op een aantal punten, namelijk:

 Op natuurlijke wijze grootgebracht in Nederland: op en top Hollands vlees

 Veel ruimte, vrijheid en een stressvrij leven

 Vlees van hoogwaardig, rasecht vleesvee

 Hoogwaardig voedsel met natuurlijke ingrediënten

 Met Beef Best vlees koopt u veilig en (h)eerlijk rundvlees